Ovo starinsko jelo puno okusa se brzo sprema, a još brže nestaje iz tanjura
Sastojci:
- 10 paprika
- 3 glavice luka
- 1 češnjak
- 2 rajčice
- sol, papar, peršin
Priprema:
Narezati luk na trakice te staviti pirjati u prethodno zagrijan lonac s uljem ili masti. Očistiti i narezati paprike na trakice, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.
Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice vegete. Posolite i dodajte češnjak.
Ogulite rajčice, isjeckajte ih i dodajte u lonac te kuhajte 10 minuta.
Začinite po želji i to je to. Dobar tek!
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.