Domaći talijanski namaz od pistacije i čokolade
Ova domaća talijanska krema od pistacije i bijele čokolade toliko je fina da je često jedemo i samu, na žlicu! No savršeno se slaže i s kroasanima, palačinkama, princes krafnama, profiterolima... A evo i recepta! Uživajte u pripremi!
SASTOJCI
- pistacije 1 šalica
- bijela čokolada- komadići 0,50 šalica
- mlijeko 0,50 šalica
- šećer 0,25 šalica
- ulje od avokada 2 žlica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- sol 1 prstohvat
POSTUPAK
- Oguljene, lagano tostirane pistacije (Naravno, neslane) stavi u zdjelicu i prelij vodoem da ih potpuno prekrije. Pusti da se pistacije namaču 15 minuta, piše miss7.
- Pistacije ocijedi, baci vode u kojoj su se namakale.
- Pistacije dobro istrljaj kuhinjskim papirnatim ubrusom da ukloniš kožicu.
- Tako pripremljene pistacije ubaci u blender i usitni do teksture mrvica.
- Komadiće bijele čokolade rastopi na slaboj vatri. Dodaj mlijeko i šećer i kuhaj na slaboj vatri, uz ćesto miješanje oko 5 minuta, odnosno dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Makni s vatre, dodaj ulje od avokada, ekstrakt vanilije i sol. Sve dobro promiješaj.
- Kremu dodaj pistacijama i blendaj dok ne dobiješ jednoličnu kremu. Posluži.