Domaći talijanski namaz od pistacije i čokolade

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Ova domaća talijanska krema od pistacije i bijele čokolade toliko je fina da je često jedemo i samu, na žlicu! No savršeno se slaže i s kroasanima, palačinkama, princes krafnama, profiterolima... A evo i recepta! Uživajte u pripremi!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • pistacije 1 šalica
  • bijela čokolada- komadići 0,50 šalica
  • mlijeko 0,50 šalica
  • šećer 0,25 šalica
  • ulje od avokada 2 žlica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • sol 1 prstohvat

POSTUPAK

  1. Oguljene, lagano tostirane pistacije (Naravno, neslane) stavi u zdjelicu i prelij vodoem da ih potpuno prekrije. Pusti da se pistacije namaču 15 minuta, piše miss7
  2. Pistacije ocijedi, baci vode u kojoj su se namakale.
  3. Pistacije dobro istrljaj kuhinjskim papirnatim ubrusom da ukloniš kožicu.
  4. Tako pripremljene pistacije ubaci u blender i usitni do teksture mrvica.
  5. Komadiće bijele čokolade rastopi na slaboj vatri. Dodaj mlijeko i šećer i kuhaj na slaboj vatri, uz ćesto miješanje oko 5 minuta, odnosno dok se šećer potpuno ne rastopi.
  6. Makni s vatre, dodaj ulje od avokada, ekstrakt vanilije i sol. Sve dobro promiješaj.
  7. Kremu dodaj pistacijama i blendaj dok ne dobiješ jednoličnu kremu. Posluži.
Posjeti joomboos.24sata.hr