Napravite JEFTINIJU verziju kesten pirea: Ovo je recept!

canva
Kesten pire, torta ili pak mousse? Ne znamo što nam finije zvuči! Zato vam donosimo recepte za sve tri delicije
Vidi originalni članak

KESTEN PIRE

Sastojci:

  • 350 g pečenih i oguljenih kestena
  • 1,5 šalica vode
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Prethodno im zareži znak "X" na kori. Oguli ih i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom.

Kuhaj miješajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku da se ohladi!

KESTEN TORTA

Sastojci:

  • 250 g pekan oraha

  • 300 g datulja bez koštica

  • 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja 

  • 1 žličica cimeta 

  • 500 g smrznutog kestenja

  • 200 ml biljnog napitka od badema

  • 2 žlice ruma

  • 1 žlica arome vanilije

  • 3 žlice javorovog sirupa

  • 2 žlice kokosovog ulja

  • 200 g čokolade za kuhanje

  • 200 g sojinog vrhnja

  • Javorovog sirupa po želji

Priprema:

U multipraktik stavite pekan orahe, datulje, rastopljeno kokosovo ulje i cimet. Miksajte dok se smjesa ne krene povezivati. Smjesu za biskvit utisnite u kalup (prstima ili dnom čaše). Stavite u hladnjak da se stisne.

Kestenje stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Ohladite i krenite s izradom kreme.

U multipraktik stavite kuhano kestenje, biljni napitak od badema, rum, aromu vanilije, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte u kalup i vratite u hladnjak da se krema stisne. Za to vrijeme na pari otopite čokoladu i sojino vrhnje te zasladite javorovim sirupom po ukusu. Prelijte preko kreme od kestena i ohladite dva sata u hladnjaku.

Ukrasite pekan orasima i listićima mente!

MOUSSE OD KESTENA

Sastojci:

  • 250 g kesten pirea

  • 200 g čokolade za kuhanje

  • 80 g maslaca

  • narančin sok

  • 3 žlice meda

  • 80 g šećera

  • 50 g otopljene mliječne čokolade

  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

  • žlica i pol prošeka

  • 4 žumanjka

  • 2 žlice likera od čokolade

  • 120 ml mlijeka

Priprema:

Čokoladu rastopite na pari i ulijte narančin sok. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite je.

U novoj zdjeli rastopite maslac i med. Zatim ulijte prošek, aromu vanilije, promiješajte i prelijte preko rastopljene čokolade. Dodajte kesten pire i dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u čaše za mousse. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne.

Prije nego što ih izvadite iz hladnjaka pripremite čokoladnu pjenu. Na pari pjenjačom izradite pjenu od mlijeka, žumanjaka, otopljene mliječne čokolade i šećera. Pjenu maknite s pare, ulijte čokoladni liker, lagano promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Prelijte je preko moussea u čašama i ukrasite tučenim vrhnjem.

A sve potrebne namirnice za izradu ovih slastica, možete pronaći u LIDL poslovnicama. S obzirom da je LIDL proglašen kao vodeća trgovina po svježini voća, povrća i pekarskih proizvoda, možete biti sigurni da ćete u ovoj trgovini pronaći samo najbolje sastojke!

Koji recept ćete prvi isprobati? 


 


 


 

Posjeti joomboos.24sata.hr