Kesten pire, torta ili pak mousse? Ne znamo što nam finije zvuči! Zato vam donosimo recepte za sve tri delicije
KESTEN PIRE
Sastojci:
- 350 g pečenih i oguljenih kestena
- 1,5 šalica vode
- 100 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Prethodno im zareži znak "X" na kori. Oguli ih i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom.
Kuhaj miješajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku da se ohladi!
KESTEN TORTA
Sastojci:
-
250 g pekan oraha
-
300 g datulja bez koštica
-
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
-
1 žličica cimeta
-
500 g smrznutog kestenja
-
200 ml biljnog napitka od badema
-
2 žlice ruma
-
1 žlica arome vanilije
-
3 žlice javorovog sirupa
-
2 žlice kokosovog ulja
-
200 g čokolade za kuhanje
-
200 g sojinog vrhnja
-
Javorovog sirupa po želji
Priprema:
U multipraktik stavite pekan orahe, datulje, rastopljeno kokosovo ulje i cimet. Miksajte dok se smjesa ne krene povezivati. Smjesu za biskvit utisnite u kalup (prstima ili dnom čaše). Stavite u hladnjak da se stisne.
Kestenje stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Ohladite i krenite s izradom kreme.
U multipraktik stavite kuhano kestenje, biljni napitak od badema, rum, aromu vanilije, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte u kalup i vratite u hladnjak da se krema stisne. Za to vrijeme na pari otopite čokoladu i sojino vrhnje te zasladite javorovim sirupom po ukusu. Prelijte preko kreme od kestena i ohladite dva sata u hladnjaku.
Ukrasite pekan orasima i listićima mente!
MOUSSE OD KESTENA
Sastojci:
-
250 g kesten pirea
-
200 g čokolade za kuhanje
-
80 g maslaca
-
narančin sok
-
3 žlice meda
-
80 g šećera
-
50 g otopljene mliječne čokolade
-
1/2 žličice ekstrakta vanilije
-
žlica i pol prošeka
-
4 žumanjka
-
2 žlice likera od čokolade
-
120 ml mlijeka
Priprema:
Čokoladu rastopite na pari i ulijte narančin sok. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite je.
U novoj zdjeli rastopite maslac i med. Zatim ulijte prošek, aromu vanilije, promiješajte i prelijte preko rastopljene čokolade. Dodajte kesten pire i dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u čaše za mousse. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne.
Prije nego što ih izvadite iz hladnjaka pripremite čokoladnu pjenu. Na pari pjenjačom izradite pjenu od mlijeka, žumanjaka, otopljene mliječne čokolade i šećera. Pjenu maknite s pare, ulijte čokoladni liker, lagano promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Prelijte je preko moussea u čašama i ukrasite tučenim vrhnjem.
A sve potrebne namirnice za izradu ovih slastica, možete pronaći u LIDL poslovnicama. S obzirom da je LIDL proglašen kao vodeća trgovina po svježini voća, povrća i pekarskih proizvoda, možete biti sigurni da ćete u ovoj trgovini pronaći samo najbolje sastojke!
Koji recept ćete prvi isprobati?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.