Drama: Influenceri masivno gube followere na Instagramu

Pixabay
Influenceri se konstatno žale da gube followere. Koji je glavni razlog?
Vidi originalni članak

Jesi li ikada čuo za Instagram čistke? Instagram je napokon prokužio one koji kupuju followere.

Neki Influenceri imaju nezamislivo velik broj followera na Instagramu, a kada ih krenu gubiti, gube ih u ogromnim količinama. Postoji više razloga zašto se to događa, ali u većini slučajeva riječ je o followerima koji uopće ne postoje

Trend koji je popularan otkako postoje društvene mreže je kupovanje followera. Nažalost, influenceri su također krivi kada je o tome riječ. 

Instagram je prvi put 2014. imao ogromnu čistku kada je htio poduzeti nešto protiv onih koji su kupovali followere ili koristili autobotove kako bi povećali svoje brojke. Doslovno su obrisali milijune korisnika što je uzrokovalo drastičan pad followera kod mnogih celebrityja i influencera. Justin Bieber je tada izgubio nezamislivih tri i pol milijuna followera preko noći! Tko bi rekao da naš dobri Justin kupuje followere.

Instagram dosta često napravi ovakve čistke kako bi se riješio spam profila, profila koji se ne koriste, fejk profila i autobotova

Osim što se rješava takvih profila, Instagram poduzima akciju protiv kompanija i web stranica koje prodaju fejk followere jer ne žele imati veze s takvim skandalima. 

Ako tvoj omiljeni influencer naglo izgubi velik broj followera, to ne mora značiti da je kupovao followere, možda je samo riječ o botovima i spam profilima koje automatski followaju ljude s obzirom na hashtagove koje koriste.

Botovi su namješteni da followaju ljude koji koriste određene hashtagove i geolokacije. To također objašnjava ogromnu količinu emojia i random komplimenata na njihovim slikama. 

Instagram je osjetljiv na spamove i ne podržava jaku aktivnost u kratkom vremenu. Odmah to označava kao spam i briše takve komentare i profile. 

via GIPHY

Je l' tvoj omiljeni influencer izgubio velik broj followera?

Hoće li ikada naučiti: Zayn je opet predmet sprdnje

Izgladnjuje je: YouTuberica tjera svoju lisicu da bude vegan?

Jesi spreman za izvlačenje nagrade? Ne propusti live izvlačenje Zabibuška sličica u četvrtak, 15.03. na JoomBoosovom Facebooku i Instagramu u 18 sati! Gledaj live i možda si baš ti taj koji će osvojiti mobitel Samsung Galaxy S8, igricu Fifa18 ili SonyPlayStation 4 Pro! 

Posjeti joomboos.24sata.hr