Eurotrip: 'Ova država je čisti luksuz, suludo!'

Saamo Petraa
Naši youtuberi posjetili su Luksemburg. I ostali prilično iznenađeni cijenama - svega
Vidi originalni članak

Koja je prva stvar koja ti padne na pamet kad pomisliš na Luksemburg, pitao je youtuber Marco Cuccurin lokalnu influencericu Lilian Youkhanu, a ona mu je bez imalo razmišljanja odgovorila: ‘Novac’.  

Joomboos youtuberi Petra Dimić, Marco Cuccurin, Gloria Berger i Doris Stanković posjetili su najbogatiju državu Europske Unije i drugu najbogatiju na svijetu - Luksemburg. 

"Kakva je ovo banka? Nije ni čudo da se radi o tako luksuznoj zemlji", rekla je Petra kad je ugledala njihovu privatnu banku koja više nalikuje palači. Znamenitosti grada otkrivali su kroz razgovor s prolaznicima, ali jedva da su pronašli ijednog lokalca. 

"Gdje su Luksemburžani? Pa ovdje su samo Belgijanci i Francuzi", čudio se Marco. Više od polovice stanovništva su stranci koji zbog posla svakodnevno emigriraju u tu državicu. Žive pristojno, ali kad bi zarađivali kao prosječni Hrvati, otprilike 6.000 kn, ne bi uspjeli pokriti ni mjesečni najam sobe, a kamoli stana.

Ajoj, kakvog li luksuza...

Važan cilj

A osim što su uživali u čarima ove zanimljive i impresivne zemlje, JoomBoosovci su s lokalnim stanovnicima razgovarali i o važnosti života u Europskoj Uniji te svim prednostima koje on donosi mladima.

Također, cilj im je bio potaknuti mlade da izađu na izbore za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati 25. i 26. svibnja.

Jesi već pogledao/la novu epizodu Eurotripa? Pogledaj:

 

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

Posjeti joomboos.24sata.hr