Evo jednostavnog i brzog recepta za kompot od breskvi

reuters/pixsell/CANVA
Ako police u svojoj smočnici ne možete zamisliti bez ukusnih kompota od raznog voća, onda ste na pravom mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za kompot od breskvi, ali ih slobodno možete zamijeniti i nekim drugim voćem. Na vama je samo da se bacite na pripremu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • breskve ili neko drugo voće
  • 4 žlice šećera
  • vode koliko stane u staklenku

Priprema: 

Breskve operite, ogulite i narežite. Poslažite ih u čistu staklenku i posipajte sa šećerom. Kako piše Domaćica Sanja, zalijte ih vodom pritom ostavljajući barem dva do tri centimetra praznog prostora do vrha. Preko breskvi (ili nekog drugog voća) stavite plastični štitnik kako vam se ne bi dizalo.

Zatvorite staklenke i izvršite pasterizaciju. 

Pasterizacija:

Na dno velikog lonca stavite kuhinjsku krpu pa na nju poredajte zatvorene staklenke. Važno je da se ne dodiruju. U lonac nalijte vodu do onog dijela staklenki do kojeg su napunjene.

Kuhajte 45 minuta. Na kraju izvadite staklenke van, obrišite ih i sačekajte da se potpuno ohlade.

Nakon toga ih odložite na hladno i tamno mjesto.

Uživajte u ovoj slatkoj zimnici!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr