Evo kako da vam carbonara bude TOP kremasta!

canva
Koristeći ovu laku metodu dobit ćete savršeno kremastu carbonaru! Jaja se pomiješaju s parmezanom, zatim se pomiješaju s tjesteninom. Završite s hrskavom nasjeckanom slaninom ili onim što imate pri ruci!
Vidi originalni članak

Sastojci za četiri porcije:

  • 2 velika jaja
  • 3 velika žumanjka
  • 1 šalica ribanog parmezana (125 g) 
  • 1 žličica soli, plus još za kuhanje
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 450 g sušenih špageta
  • 110 g slanine 

Priprema:

U srednjoj posudi umutite jaja, žumanjke, parmezan, sol i papar. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode na jakoj vatri. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente prema uputama na pakiranju.

Sačuvajte ½ šalice vode za tjesteninu, a zatim ocijedite tjesteninu kroz cjedilo. Dok se tjestenina kuha, dodajte slaninu u veliku tavu na srednje jakoj vatri i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Slaninu izvadite iz tave i prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.

Otopljenu slaninu ostaviti u tavi. Premjestite ocijeđenu tjesteninu u tavu s masnoćom od slanine i hvataljkama je miješajte 1 minutu dok se potpuno ne prekrije. Maknite tavu s vatre i ostavite 1 minutu.

Dodajte 2 žlice vode koju ste sačuvali za tjesteninu u smjesu jaja i umutite da se sjedini, a zatim pažljivo prelijte smjesu preko tjestenine, brzo prelijte kako bi se premazala. Dodajte rezerviranu vodu za tjesteninu dok umak ne postane kremast i ima konzistenciju gustog vrhnja.

Dodajte slaninu i promiješajte da se sjedini. Odmah poslužite preliveno još svježe mljevenim crnim paprom. 

POGLEDAJTE RECEPT OVDJE!

Posjeti joomboos.24sata.hr