Koristeći ovu laku metodu dobit ćete savršeno kremastu carbonaru! Jaja se pomiješaju s parmezanom, zatim se pomiješaju s tjesteninom. Završite s hrskavom nasjeckanom slaninom ili onim što imate pri ruci!
Sastojci za četiri porcije:
- 2 velika jaja
- 3 velika žumanjka
- 1 šalica ribanog parmezana (125 g)
- 1 žličica soli, plus još za kuhanje
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 450 g sušenih špageta
- 110 g slanine
Priprema:
U srednjoj posudi umutite jaja, žumanjke, parmezan, sol i papar. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode na jakoj vatri. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente prema uputama na pakiranju.
Sačuvajte ½ šalice vode za tjesteninu, a zatim ocijedite tjesteninu kroz cjedilo. Dok se tjestenina kuha, dodajte slaninu u veliku tavu na srednje jakoj vatri i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Slaninu izvadite iz tave i prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
Otopljenu slaninu ostaviti u tavi. Premjestite ocijeđenu tjesteninu u tavu s masnoćom od slanine i hvataljkama je miješajte 1 minutu dok se potpuno ne prekrije. Maknite tavu s vatre i ostavite 1 minutu.
Dodajte 2 žlice vode koju ste sačuvali za tjesteninu u smjesu jaja i umutite da se sjedini, a zatim pažljivo prelijte smjesu preko tjestenine, brzo prelijte kako bi se premazala. Dodajte rezerviranu vodu za tjesteninu dok umak ne postane kremast i ima konzistenciju gustog vrhnja.
Dodajte slaninu i promiješajte da se sjedini. Odmah poslužite preliveno još svježe mljevenim crnim paprom.
POGLEDAJTE RECEPT OVDJE!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.