Evo recept za mnogima omiljenu čokoladicu
Sastojci:
BISKVIT:
-
10 svježih jaja
-
200 g šećera
-
2 paketića vanilin šećera
-
5 žlica baby griza (pšenična krupica)
-
5 žlica brašna
-
5 žlica gorkog kakaa
-
5 žlica bagremovog meda
-
1 žličica praška za pecivo
-
prstohvat soli
-
50 ml mlijeka
-
270 ml ulja
FIL:
-
700 ml slatkog vrhnja
-
1 paketić želatine
-
50 ml mlijeka
-
2-3 žlice bagremovog meda
-
pola žličice arome vanilije
1. GLAZURA:
-
120 g čokolade za kuhanje
-
70 g maslaca
-
1 žlica vode
2. GLAZURA
-
220 g čokolade za kuhanje
-
100 g maslaca
-
3 žlice ulja
-
1 žlica vode
-
1 žličica meda
Priprema:
Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanjaka sa šećerom i vanilin šećerom.
Tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Potrebno je prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješajte ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u dva lima za pečenje obložena papirom.
Pecite zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Dok se to hladi, pripremite prvu glazuru - sve istopite na pari.
Stavite na stranu prohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.
Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
Pripremite drugu glazuru na isti način i pustite da se stisne.
Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
Kolač ohladite i uživajte!
Originalni recept možete pronaći ovdje.