Prvi 9309 pregleda 03. ožujka 2024.

Evo recept za mnogima omiljenu čokoladicu

youtube/canva

Kinder Pingui je vrlo često spominjan kao najdraža čokolada mnogim generacijama zato vam donosimo recept kako ga možete pripremiti kod kuće

Sastojci:

BISKVIT:

  • 10 svježih jaja

  • 200 g šećera

  • 2 paketića vanilin šećera

  • 5 žlica baby griza (pšenična krupica)

  • 5 žlica brašna

  • 5 žlica gorkog kakaa

  • 5 žlica bagremovog meda

  • 1 žličica praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 50 ml mlijeka

  • 270 ml ulja

FIL:

  • 700 ml slatkog vrhnja

  • 1 paketić želatine

  • 50 ml mlijeka

  • 2-3 žlice bagremovog meda

  • pola žličice arome vanilije

1. GLAZURA:

  • 120 g čokolade za kuhanje

  • 70 g maslaca

  • 1 žlica vode

2. GLAZURA

  • 220 g čokolade za kuhanje

  • 100 g maslaca

  • 3 žlice ulja

  • 1 žlica vode

  • 1 žličica meda

Priprema:

Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanjaka sa šećerom i vanilin šećerom.

Tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Potrebno je prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješajte ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanjaka.

Smjesu ulijte u dva lima za pečenje obložena papirom.

Pecite zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Dok se to hladi, pripremite prvu glazuru - sve istopite na pari.

Stavite na stranu prohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.

Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.

Pripremite drugu glazuru na isti način i pustite da se stisne. 

Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu. 

Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.

Kolač ohladite i uživajte! 

Originalni recept možete pronaći ovdje.

Tvoja reakcija?