Evo recept za omiljenu francusku voćnu slasticu
Donosimo vam recept za tarte tatin, prevrnuti kolač s breskvama koji doista nije teško za napraviti pa je idealan odabir kada vas uhvati želja za slatkim
Sastojci:
- 3/4 šalice omekšalog maslaca
- pola šalice smeđeg šećera
- 2 šalice breskvi narezanih na kriške
- 3/4 šalice šećera
- jaje
- čajna žličica ekstrakta od vanilije
- 1¼ šalice višenamjenskog brašna
- pola velike žlice praška za pecivo
- pola žličice soli
- pola šalice mlijeka
Priprema:
Od maslaca odvojite malo kako biste namastili dno kalupa promjera oko 22 cm. Posipajte dno smeđim šećerom pa složite tanko narezane kriške bresaka tako da prekrijete kalup.
U posudi razradite maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmiješajte.
Prelijte preko složenih bresaka i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 40 do 45 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Izvadite kolač iz kalupa na donju stranu.
Ohladite ga i po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.