Prvi 1189 pregleda 13. travnja 2024.

Evo recept za omiljenu francusku voćnu slasticu

Canva

Donosimo vam recept za tarte tatin, prevrnuti kolač s breskvama koji doista nije teško za napraviti pa je idealan odabir kada vas uhvati želja za slatkim

Sastojci:

  • 3/4 šalice omekšalog maslaca
  • pola šalice smeđeg šećera 
  • 2 šalice breskvi narezanih na kriške
  • 3/4 šalice šećera
  • jaje
  • čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • 1¼ šalice višenamjenskog brašna
  • pola velike žlice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • pola šalice mlijeka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by かの梓 (@azusareddi)

Priprema:

Od maslaca odvojite malo kako biste namastili dno kalupa promjera oko 22 cm. Posipajte dno smeđim šećerom pa složite tanko narezane kriške bresaka tako da prekrijete kalup.

U posudi razradite maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmiješajte.

Prelijte preko složenih bresaka i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 40 do 45 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Izvadite kolač iz kalupa na donju stranu.

Ohladite ga i po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?