Evo recepta za kraljicu blagdanskog stola - pincu!
Pinca, pogača ili sirnica - svatko ima neki svoj naziv za ovu slasticu koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Danas vam donosimo recept uz koji će vam baš uvijek ispasti savršeno - mekano, mirisno i ukusno!
Sastojci:
- 500 g brašna
- Kockica kvasca
- 125 ml mlijeka
- 100 g maslaca (tekućeg)
- 4 žumanca
- 70 g šećera
- Vanilin šećer
- Žličica mljevenog anisa
- Prstohvat soli
Priprema:
Najprije ugrijte mlijeko da bude mlako. Potom stavite u posudu brašno, razmrvite posred kvasac te pomiješajte zajedno s mlijekom.
Zatim stavite to na toplo mjesto da se diže oko 30 minuta.
Potom toj smjesi dodajte tekući maslac, šećer, vanilin šećer, žumance, sol i anis te zamijesite glatko tijesto.
Ostavite tijesto da se opet diže sve dok se volumen otprilike ne udvostruči. Potom oblikujte 10 kuglica te ih stavite na lim obložen papirom za pečenje.
Za tipični „ukras“ za pincu trebate tijesto tri puta zarezati oštrim nožem. Ako želite, možete premazati pincu žumancem.
Pecite ju u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva (ventilator) oko 30 minuta.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
#slastice
#slastica
#uskrsna pogača
#pogača
#sirnica
#pinca
#blagdanski kolači
#BLAGDANSKA HRANA
#blagdani
#uskrs
#recept
#joomboos recepti
#JoomBoos