Evo zašto bi trebali kuhati krumpir uz dodatak octa
Krumpir je vrlo svestrana namirnica koja može biti pripremljena na različite načine - od kuhanja i pečenja pa sve do prženja, a odlično se slaže i s mnogim jelima. No, ponekad se dogodi da se krumpir prilikom termičke obrade, odnosno kuhanja, raspadne i promijeni svoj oblik.
Da biste izbjegli takve situacije i da bi krumpir na vašem tanjuru završio u najboljem mogućem obliku, u vodu u kojoj se kuha krumpir dodajte - ocat.
Kako piše 24sata, ocat ima ulogu održavanje čvrstoće krumpira jer će opnu učiniti čvršćom. Tako će krumpir zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast. Također, svejedno je koji ćete ocat upotrijebiti pa to može biti vinski, jabučni ili alkoholni.
Ovaj trik s octom napravit ćete tako što ćete staviti krumpir da se kuha pa nakon deset minuta uliti žlicu octa i kuhati još 20 minuta.
A da bi vaš krumpir bio što ukusniji, uz dodatak octa prilikom kuhanja, važno ga je i pravilno skladištiti. Važno je čuvati ga na suhom i tamnom mjestu, jer mu, na primjer, vlaga iz hladnjaka može promijeniti okus.
Temperatura treba biti između pet i osam stupnjeva i bilo bi dobro kada, za držanje krumpira, ne biste koristili najlonske, odnosno plastične vrećice jer tako postoji opasnost od bržeg truljenja.