Prvi 23235 pregleda 07. srpnja 2022.

Evo zašto bi trebali kuhati krumpir uz dodatak octa

reuters/pixsell/CANVA

Priprema krumpira na bilo koji način vrlo je lagana no, ponekad se zna dogoditi da krumpir izgubi na kvaliteti, da se raspadne na našem tanjuru što ponekad znači i gubitak na okusu. Upravo zato vam u nastavku donosimo trik s octom koji će spriječiti da krumpir izgubi svoja svojstva

Krumpir je vrlo svestrana namirnica koja može biti pripremljena na različite načine - od kuhanja i pečenja pa sve do prženja, a odlično se slaže i s mnogim jelima. No, ponekad se dogodi da se krumpir prilikom termičke obrade, odnosno kuhanja, raspadne i promijeni svoj oblik. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Da biste izbjegli takve situacije i da bi krumpir na vašem tanjuru završio u najboljem mogućem obliku, u vodu u kojoj se kuha krumpir dodajte - ocat. 

Kako piše 24sata, ocat ima ulogu održavanje čvrstoće krumpira jer će opnu učiniti čvršćom. Tako će krumpir zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast. Također, svejedno je koji ćete ocat upotrijebiti pa to može biti vinski, jabučni ili alkoholni. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Ovaj trik s octom napravit ćete tako što ćete staviti krumpir da se kuha pa nakon deset minuta uliti žlicu octa i kuhati još 20 minuta. 

A da bi vaš krumpir bio što ukusniji, uz dodatak octa prilikom kuhanja, važno ga je i pravilno skladištiti. Važno je čuvati ga na suhom i tamnom mjestu, jer mu, na primjer, vlaga iz hladnjaka može promijeniti okus.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Temperatura treba biti između pet i osam stupnjeva i bilo bi dobro kada, za držanje krumpira, ne biste koristili najlonske, odnosno plastične vrećice jer tako postoji opasnost od bržeg truljenja. 

 

Pogledajte četvrtu epizodu Outsidera!

Tvoja reakcija?