Evo zašto biste trebali posoliti lubenicu prije jela!
Svi znaju da se sol dodaje jelima kada želimo dodatno naglasiti njihov okus, a isto to, zapravo, možete napraviti s lubenicom koja nije dovoljno slatka ili je čak gorka.
Naime, kako piše HuffPost, lubenica ima tri vrste okusa. Slatko, kiselo i gorko, a svi se nalaze u njezinom mesu, a dodatak soli će potisnuti gorčinu i potaknuti slatki okus.
No, uravnoteženje gorčine nije jedini način na koji sol poboljšava okus lubenice. Poznato je da sol stimulira žlijezde slinovnice, zbog čega sve što dotaknete jezikom ima sočniji okus, posebno tijekom ljetnih vrućina.
Također, tijekom ljeta se više znojimo čime se naše zalihe natrija i elektrolita smanjuju pa je važno povećati i unos soli, a blago posoljena, sočna lubenica nam u tome može pomoći.
Hoćete li isprobati ovaj trik?