Genijalno: Izumljena pametna salveta koja otkriva drogu u piću!

bestdrugrehabilitation.com
Studentica je izumila pametnu salvetu koja otkriva drogu u piću.
Vidi originalni članak

Znaš ono kad ideš van, a najveći strah tvojih roditelja (pogotovo ako si cura) je da ti netko ne ubaci nešto u sadržaj tvojeg pića. Iako mi nekad olako shvaćamo naše starce i mislimo si "Moš' si mislit da bi se meni tako nešto dogodilo" ubacivanje droge za silovanje danas je nažalost postala najnormalnija stvar. 

Zbog toga je studentica Danya Sherman iz Washingtona odlučila jednog dana stati na kraj tim problemima i izumiti pametnu salvetu koja prepoznaje čak 26 od 40 uobičajeno korištenih droga za silovanje poput rufinola. 

Pametna salveta zove se "KnoNap", a funkcionira na način da sadržaj pića proliješ po salveti, a ona će ukoliko se u njemu nalazi neki sumnjivi sastojak promijeniti boju. 

- Ova salveta napravljena je kako i za cure, tako i za dečke, a cilj je da se svi koji idu po klubovima osjećaju sigurnije - rekla je Danya. 

Totalno cool!
 

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za tebe, pripremili hrpu iznenađenja. Možeš odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica Saamopetraa.  U petak na kioscima potraži i super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi. 

Posjeti joomboos.24sata.hr