Gravče na tavče: Omiljena makedonska delicija

Pixsell
Donosimo vam recept za ovo čuveno makedonsko jelo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g graha
  • 400 g suhih rebarca
  • 300 g crvene paprike
  • 200 g rajčice
  • 200 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice ulja
  • svežanj peršina
  • 1 ljuta papričica
  • žličica mljevene paprike
  • 3 žlice brašna
  • sol, papar

Priprema:

Prvo namočite grah u vodi dan prije kuhanja.

Skuhati ga u slanoj vodi i ocijediti. Može se koristiti i kuhani grah iz konzerve. Suha rebra narezati na nekoliko manjih komada i skuhati ih u zasebnom loncu. Sačuvati vodu u kojoj su se rebra kuhala.

Nasjeckati luk i popržiti ga na vrućem ulju, a zatim ga zaliti vodom koju ste sačuvali od rebra i nastaviti pirjati na umjerenoj vatri još 15 minuta. Dodati narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjati još 10 minuta.

Na kraju zapržiti s crvenom paprikom u prahu i brašnom, a zatim sve zaliti s još 300 ml vode od kuhanja rebarca i prokuhati. Staviti kuhani grah u zemljanu posudu, dodati kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješati.

Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Po potrebi naliti još vode od rebra ili običnu toplu vodu. 

Originalni recept možeš pronaći ovdje!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr