Donosimo vam recept za ovo čuveno makedonsko jelo
Sastojci:
- 500 g graha
- 400 g suhih rebarca
- 300 g crvene paprike
- 200 g rajčice
- 200 g luka
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice ulja
- svežanj peršina
- 1 ljuta papričica
- žličica mljevene paprike
- 3 žlice brašna
- sol, papar
Priprema:
Prvo namočite grah u vodi dan prije kuhanja.
Skuhati ga u slanoj vodi i ocijediti. Može se koristiti i kuhani grah iz konzerve. Suha rebra narezati na nekoliko manjih komada i skuhati ih u zasebnom loncu. Sačuvati vodu u kojoj su se rebra kuhala.
Nasjeckati luk i popržiti ga na vrućem ulju, a zatim ga zaliti vodom koju ste sačuvali od rebra i nastaviti pirjati na umjerenoj vatri još 15 minuta. Dodati narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjati još 10 minuta.
Na kraju zapržiti s crvenom paprikom u prahu i brašnom, a zatim sve zaliti s još 300 ml vode od kuhanja rebarca i prokuhati. Staviti kuhani grah u zemljanu posudu, dodati kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješati.
Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Po potrebi naliti još vode od rebra ili običnu toplu vodu.
Originalni recept možeš pronaći ovdje!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.