Hoće li nova kraljevska beba ostati bez titule?

kensingtonroyal / instagram
Svi konci sada su u rukama Kraljice oko ove odluke
Vidi originalni članak

Nova kraljevska beba Meghan Markle i princa Harryja na svijet bi trebala doći na proljeće, a kako se taj datum bliži, isplivavaju novi detalji vezani uz novog člana kraljevske obitelji. Najnoviji je da se djetetu Meghan i Harryja nitko neće obraćati s Vaša Visosti. Kako piše The Sun, to može promijeniti jedino Kraljica Elizabeta II. i malenome vratiti titulu. Ali, hoće li se to dogoditi, nitko ne zna...

Ovo pravilo je donio kralj George V. još 1917. godine. Po njemu samo prijestolonasljednik može nositi titulu Vaša Visosti, a ostali, ako to žele, moraju dobiti dopuštenje Kraljice. U prosincu 2012. godine prije nego što je Vojvotkinja Kate Middleton rodila, kraljica je iskoristila suvereno pravo za koje joj nije potrebno dopuštenje parlamenta kako bi praunuku dodijelila titulu.

Kako stvari stoje, ako Meghan rodi dječaka dodijelit će mu se titula 'Duke', a ako rodi kćer ona neće dobiti nikakvu titulu. Ne možemo reći da je to pošteno, ali možda kraljica drži još kojeg asa u rukavu.

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr