Ideja za brzu večeru: Tacosi s tikvicama i humusom

Canva
Tacosi od tikvica i humusa oduševit će i one koji ne vole povrće
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žute tikvice
  • 2 zelene tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • 3 ljutike
  • šalica vinskog octa
  • 2 žlice šećera
  • pola žličice za'atara
  • 1/4 šalice tahinija
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice soka od limete
  • žličica dimljene paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • 8 mini tortilja
  • pola šalice humusa

Priprema:

Zagrij pećnicu na 230°C. Na lim za pečenje stavi tikvice i zelene tikvice s uljem, narezane na komade od 1,5 cm, začini solju. Peci tikvice dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati, 25-30 minuta.

U međuvremenu, stavi ljutiku u vatrostalnu zdjelu. U malom loncu na srednjoj vatri kombiniraj crveni vinski ocat, šećer i za'atar, zasoli. Kuhaj, povremeno miješajući. Prelij preko ljutike.

Pusti da odstoji 10 do 15 minuta.U srednjoj zdjeli kombiniraj tahini, nasjeckani svježi peršin, sok od limete, dimljenu papriku i češnjak u granulama te zasoli.

Umuti 4-5 žlica hladne vode dok ne dobiješ tanki, glatki umak. Tijekom zadnjih 5 minuta pečenja, stavi kukuruzne tortilje na lim za pečenje ili ih zamotaj u foliju.

Peci dok se ne zagriju i omekšaju. Stavi 1 žlicu humusa u sredinu svake tortilje. Na vrh stavi tikvice i ljutiku. Prelij umakom.

Još ovakvih recepata, pronađi ovdje!



 

Posjeti joomboos.24sata.hr