Tacosi od tikvica i humusa oduševit će i one koji ne vole povrće
Sastojci:
- 2 žute tikvice
- 2 zelene tikvice
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- 3 ljutike
- šalica vinskog octa
- 2 žlice šećera
- pola žličice za'atara
- 1/4 šalice tahinija
- 2 žlice peršina
- 2 žlice soka od limete
- žličica dimljene paprike
- pola žličice češnjaka u prahu
- 8 mini tortilja
- pola šalice humusa
Priprema:
Zagrij pećnicu na 230°C. Na lim za pečenje stavi tikvice i zelene tikvice s uljem, narezane na komade od 1,5 cm, začini solju. Peci tikvice dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati, 25-30 minuta.
U međuvremenu, stavi ljutiku u vatrostalnu zdjelu. U malom loncu na srednjoj vatri kombiniraj crveni vinski ocat, šećer i za'atar, zasoli. Kuhaj, povremeno miješajući. Prelij preko ljutike.
Pusti da odstoji 10 do 15 minuta.U srednjoj zdjeli kombiniraj tahini, nasjeckani svježi peršin, sok od limete, dimljenu papriku i češnjak u granulama te zasoli.
Umuti 4-5 žlica hladne vode dok ne dobiješ tanki, glatki umak. Tijekom zadnjih 5 minuta pečenja, stavi kukuruzne tortilje na lim za pečenje ili ih zamotaj u foliju.
Peci dok se ne zagriju i omekšaju. Stavi 1 žlicu humusa u sredinu svake tortilje. Na vrh stavi tikvice i ljutiku. Prelij umakom.
Još ovakvih recepata, pronađi ovdje!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.