Ideja za ljetnu večeru - Marokanski ražnjići!

Canva
Ovi pileći ražnjići prepuni su egzotičnih i mediteranskih okusa koji će oduševiti sva nepca
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Korica i sok jednog limuna
  • 2 žličice začinske mješavine ras el hanout (korijandar, cimet, kurkuma, muškatni oraščić, piment i klinčić)
  • Sol i papar

Priprema:

Meso properi, posuši ubrusom te ga nareži na 12 tankih, uzdužnih traka.

Oljušti i nasjeckaj češnjak. Pomiješaj ulje, 2 žlice soka od limuna, 1 žličicu limunove korice, sol, papar i mješavinu začina te ostavi meso poklopljeno 3 sata u toj marinadi.

Meso ocijedi i nabodi na namočene štapiće za ražnjiće. Peci ih oko 7 minuta uz okretanje.

Želiš li pripremiti pravi marokanski obrok, onda preporučujemo da ove ražnjiće poslužiš uz salatu od kus-kusa s povrćem i jogurtom.

Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr