Imamo recept za Ferrero cheesecake bez pečenja
Nedjelja je dan za desert, nedjelja je dan za slatko i uživanje. E pa, vođeni time, iskopali smo jednostavan recept za slasni Ferrero Rocher cheesecake bez pečenja koji stignete napraviti u pola sata. Pogledajte što vam sve treba i kako se radi. Mljac!
Sastojci za bazu:
- 200 grama keksa (Digestive, petit...)
- 100 grama otopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 grama punomasnog krem sira
- 75 grama šećera u prahu
- 300 grama otopljene čokolade
- 250 grama Ferrero Rochera
Dekoracija:
- 12 Ferrero Rocher kuglica
- 100 grama otopljene mliječne čokolade
Kako se priprema?
- Zdrobljene kekse i otopljeni maslac pomiješajte te utisnite u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.
- Izmiksajte vrhnje za šlag u čvrstu smjesu te unutra umiješajte šećer u prahu, krem sir, otopljenu čokoladu i zdrobljeni Ferrero Rocher.
- Smjesu stavite na bazu od keksa te stavite u hladnjak na četiri sata da se ohladi (možete ostaviti i tijekom noći).
- Na vrh cheesecakea stavite kuglice Ferrero Rochera, ukrasite otopljenom čokoladom i dodatno ukrasite po želji. Dobar tek!
Originalan recept možete pronaći ovdje.