Nedjelja je dan za desert, nedjelja je dan za slatko i uživanje. E pa, vođeni time, iskopali smo jednostavan recept za slasni Ferrero Rocher cheesecake bez pečenja koji stignete napraviti u pola sata. Pogledajte što vam sve treba i kako se radi. Mljac!
Sastojci za bazu:
- 200 grama keksa (Digestive, petit...)
- 100 grama otopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 grama punomasnog krem sira
- 75 grama šećera u prahu
- 300 grama otopljene čokolade
- 250 grama Ferrero Rochera
Dekoracija:
- 12 Ferrero Rocher kuglica
- 100 grama otopljene mliječne čokolade
Kako se priprema?
- Zdrobljene kekse i otopljeni maslac pomiješajte te utisnite u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.
- Izmiksajte vrhnje za šlag u čvrstu smjesu te unutra umiješajte šećer u prahu, krem sir, otopljenu čokoladu i zdrobljeni Ferrero Rocher.
- Smjesu stavite na bazu od keksa te stavite u hladnjak na četiri sata da se ohladi (možete ostaviti i tijekom noći).
- Na vrh cheesecakea stavite kuglice Ferrero Rochera, ukrasite otopljenom čokoladom i dodatno ukrasite po želji. Dobar tek!
Originalan recept možete pronaći ovdje.
Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.