Imamo recept za Gin & Tonic cheesecake bez pečenja

beckyexcell/instagram
Svi opsesiraju oko gin&tonica, pa smo vam našli jednostavan recept za gin & tonic cheesecke koji se ne peče. Super je za sparne dane, kad ga onako ledenog izvadite iz hladnjaka. Mljac.
Vidi originalni članak

Što ti treba?

Za bazu:

  • 300 grama keksa (Digestive, Petite...)
  • 150 grama maslac (neslanog)

Za kremu:

  • 100 ml Gina
  • 150 ml Tonica
  • 75 grama šećera
  • 5 listića želatine
  • 600 grama krem sira (ili svježeg ili Mascarponea, po želji)
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu
  • sok od pola limete

Za dekoraciju:

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • korica limete
  • 12 kriški limete

Kako ga radiš?

via GIPHY

  1. Usitnite kekse u blenderu. Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Smjesu utisnite u lim promjera 8x20 cm, na papir za pečenje. Stavite u hladnjak da stoji dok ne pripremite kremu.
  2. Listiće želatine otapajte u hladnoj vodi pet minuta. Za to vrijeme otopite gin, tonic i šećer na laganoj vatri. Želatinu također prebaci u zdjelu i sve zajedno pomiješaj. Kratko kuhaj na laganoj vatri pa ugasi.
  3. Mikserom pomiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. U smjesu lagano dodaj otopinu gina i tonica. Miješaj dok ne postane glatka smjesa. Zatim dodaj slatko vrnje i miksaj dok se ne sjedini. 
  4. Smjesu izlijte na kekse i sve zajedno stavite u hladnjak da odstoji 5-6 sati, a najbolje bi bilo tijekom noći.
  5. Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i šećer u prahu i istisni na vrh torte. Dodatno ukrasi kriškama i koricom limete i uživaj u svojoj ljetnoj, ledenoj poslastici.

Recept by: Jane's Patisserie

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr