Svi opsesiraju oko gin&tonica, pa smo vam našli jednostavan recept za gin & tonic cheesecke koji se ne peče. Super je za sparne dane, kad ga onako ledenog izvadite iz hladnjaka. Mljac.
Što ti treba?
Za bazu:
- 300 grama keksa (Digestive, Petite...)
- 150 grama maslac (neslanog)
Za kremu:
- 100 ml Gina
- 150 ml Tonica
- 75 grama šećera
- 5 listića želatine
- 600 grama krem sira (ili svježeg ili Mascarponea, po želji)
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 grama šećera u prahu
- sok od pola limete
Za dekoraciju:
- 150 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- korica limete
- 12 kriški limete
Kako ga radiš?
- Usitnite kekse u blenderu. Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Smjesu utisnite u lim promjera 8x20 cm, na papir za pečenje. Stavite u hladnjak da stoji dok ne pripremite kremu.
- Listiće želatine otapajte u hladnoj vodi pet minuta. Za to vrijeme otopite gin, tonic i šećer na laganoj vatri. Želatinu također prebaci u zdjelu i sve zajedno pomiješaj. Kratko kuhaj na laganoj vatri pa ugasi.
- Mikserom pomiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. U smjesu lagano dodaj otopinu gina i tonica. Miješaj dok ne postane glatka smjesa. Zatim dodaj slatko vrnje i miksaj dok se ne sjedini.
- Smjesu izlijte na kekse i sve zajedno stavite u hladnjak da odstoji 5-6 sati, a najbolje bi bilo tijekom noći.
- Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i šećer u prahu i istisni na vrh torte. Dodatno ukrasi kriškama i koricom limete i uživaj u svojoj ljetnoj, ledenoj poslastici.
Recept by: Jane's Patisserie
Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
mala_loodacha
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.