Imamo recept za mojito cheesecake koji se ne peče!
Sastojci:
- 220 g digestive keksa
- 70 g maslaca
- 200 g svježeg sira
- 450 g mascarponea
- 3 limete
- 100 g šećera
- 4 jušne žlice bijelog ruma
- 5 jušnih žlica vode
- Puna šaka svježih listova mente
- Šlag po želji
Priprema:
Kekse usitnite u blenderu dok ne dobijete sitne mrvice pa ih pomiješate s otopljenim maslacem. Dobivenu mješavinu rasporedite i dobro utisnite u šest dubljih čaša. Čaše stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Kako piše Miss7 Gastro, da biste dobili kremu, u lonac stavite pet žlica vode i dodajte šećer. Zagrijte do vrenja i miješajte dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopio, ostavite da kipi još dvije minute pa sklonite s vatre. U zašećerenu vodu dodajte naribanu koricu limete i iscijedite sok. Dodajte još i listove mente i rum.
Sve pomiješajte i ostavite nekoliko minuta da odstoji kako bi se prožele sve arome.
Svježi sir pomiješajte s mascarponeom (najbolje mikserom) sve dok ne dobijete glatku smjesu. Šećernu vodu procijedite kroz cjedilo i tekućinu dodajte u sir i još jednom izmiksajte.
Dobivenu kremu rasporedite u čaše i ostavite barem sat vremena u hladnjaku.
Po želji ukrasite šlagom i poslužite.
Uživajte!