Imamo recept za najbolji domaći sladoled
Sastojci:
- 300 ml mlijeka
- 300 ml vrhnja za šlag
- 80 grama šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
Sve sastojke dobro pomiješajte i dobivenu smjesu prelijte u tepsiju veličine oko 20 x 20 cm. Stavite u zamrzivač na 90 minuta. Nakon 90 minuta, izvadite smjesu iz zamrzivača i umutite ju mikserom na najmanjoj brzini kako bi se razbile grudice. Sladoled u tepsiji vratite u zamrzivač na 45 minuta pa ponovno miksajte smjesu na najnižoj brzini. Ponovno vratite u zamrzivač (što prije) na 30 minuta pa ponovite miksanje.
Ponovite postupak još dva puta nakon svakih 30 minuta pa ostavite sladoled nekoliko sati u zamrzivaču. Također, kako piše Barefeet in the Kitchen, postupak miksanja možete ponavljati još nekoliko puta jer će, svakim miješanjem, njegova tekstura postati sve prozračnija i lakša.
Nakon nekoliko sati možete poslužiti sladoled.
Uživajte u ovom ljetnom desertu!