Prvi 1421 pregleda 09. lipnja 2022.

Imamo recept za najbolji domaći sladoled

reuters/pixsell/CANVA

Ako su vam već dosadili sladoledi iz trgovine i smatrate kako ste ih već sve isprobali, savjetujemo vam da se okušate u izradi vlastitog sladoleda. Naravno, znamo da ne volite ništa komplicirano niti nešto što zahtjeva previše sastojaka pa smo samo za vas na blogu Barefeet in the kitchen pronašli recept za najbolji i najjednostavniji sladoled ikad

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 80 grama šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

 | Autor:

Priprema:

Sve sastojke dobro pomiješajte i dobivenu smjesu prelijte u tepsiju veličine oko 20 x 20 cm. Stavite u zamrzivač na 90 minuta. Nakon 90 minuta, izvadite smjesu iz zamrzivača i umutite ju mikserom na najmanjoj brzini kako bi se razbile grudice. Sladoled u tepsiji vratite u zamrzivač na 45 minuta pa ponovno miksajte smjesu na najnižoj brzini. Ponovno vratite u zamrzivač (što prije) na 30 minuta pa ponovite miksanje.

Ponovite postupak još dva puta nakon svakih 30 minuta pa ostavite sladoled nekoliko sati u zamrzivaču. Također, kako piše Barefeet in the Kitchen, postupak miksanja možete ponavljati još nekoliko puta jer će, svakim miješanjem, njegova tekstura postati sve prozračnija i lakša. 

Nakon nekoliko sati možete poslužiti sladoled.

Uživajte u ovom ljetnom desertu!

Tvoja reakcija?