Imamo recept za najbolji Oreo cheesecake ikad

ilustracija/erikasfikastund/instagram
Oreo cheesecake već je, ustvari, postao klasik. Malo tko ga nije probao, malo tko ga ne voli, a kad se jednom napravi, vrlo brzo i nestane. Ako se i vama jede nešto slatko i želite napraviti nešto sami kod kuće, nema problema. Našli smo jednostavan recept za najbolji Oreo cheesecake ikad i sigurni smo da će mu malo tko moći odoljeti. Evo što vam sve treba i kako se priprema.
Vidi originalni članak

Što trebate za biskvit?

  • 35 komada Oreo keksa (ili 400 grama mljevenog Orea)
  • 70 grama rastopljenog maslaca

Što vam treba za kremu?

via GIPHY

  • 680 grama krem sira
  • 200 grama šećera
  • 25 grama brašna
  • 230 grama kiselog vrhnja
  • 1 i pol žlica ekstrakta vanilije
  • 4 velika jaja
  • 135 grama mljevenog Orea (11-12 komada)
  • 20 komada Orea (prepolovljenih)

Što trebate za prvu dekoraciju?

  • 200 grama bijele čokolade
  • 60 ml vrhnja za šlag
  • narezani Oreo keksi

Što trebate za drugu dekoraciju?

  • 240 ml vrhnja za šlag
  • 60 grama šećera u prahu
  • mala žlica ekstrakta vanilije
  • Oreo keksi prerezani na pola

Kako se priprema?

via GIPHY

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za pečenje (23 cm) obložite papirom za pečenje. 
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za biskvit, prebacite smjesu na lim za pečenje te pecite između 8 i 10 minuta. Ostavite je da se malo ohladi.
  3. Smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i nastavite s pripremom kreme.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte sir, šećer i brašno dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi dodajte kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i pomiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i lagano miješajte. U sve umiješajte i mrvice Oreo keksa. 
  5. Trećinu smjese stavite na ispečenu koru (biskvit) i rasporedite ravnomjerno. Na kremu stavite polovicu prepolovljenih Orea. Dodajte još jednu trećinu kreme pa stavite ostatak prepolovljenih Orea. Dodajte ostatak smjese i ravnomjerno rasporedite. 
  6. Okrugli lim stavite u veći lim za pečenje koji ste napunili vodom. Pecite cheesecake oko 1 sat i 20 minuta na 150 stupnjeva. Nakon tog vremena ugasite pećnicu, ali ostavite cheesecake unutra s polu otvorenim vratima pećnice još pola sata da se nastavi lagano peći.
  7. Cheesecake izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi barem šest sati (prvo na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku).
  8. Za pripremu dekoracije od čokolade - zagrijte slatko vrhnje i u njega ubacite bijelu čokoladu. Kuhajte oko 2-3 minute i stalno miješajte. Ostavite ganache da se malo ohladi te ga prelijte preko gotovog cheesecakea. 
  9. Za pripremu dekoracije od šlaga - pomiješajte vrhnje za šlag i šećer u prahu u velikoj zdjeli, dok ne dobijete šlag. Stavite šlag na cheesecake (ukrasite po želji) te dodajte prepolovljene Oreo kekse. Prije posluživanja još malo ohladite u hladnjaku! Dobar tek!

Originalan recept pronađite na blogu Life, Love and Sugar.

 

Nabavi svoju ulaznicu za veliko finale Rap Campa u Opera Clubu!

Posjeti joomboos.24sata.hr