Imamo recept za najbolji Oreo cheesecake ikad
Oreo cheesecake već je, ustvari, postao klasik. Malo tko ga nije probao, malo tko ga ne voli, a kad se jednom napravi, vrlo brzo i nestane. Ako se i vama jede nešto slatko i želite napraviti nešto sami kod kuće, nema problema. Našli smo jednostavan recept za najbolji Oreo cheesecake ikad i sigurni smo da će mu malo tko moći odoljeti. Evo što vam sve treba i kako se priprema.
Što trebate za biskvit?
- 35 komada Oreo keksa (ili 400 grama mljevenog Orea)
- 70 grama rastopljenog maslaca
Što vam treba za kremu?
- 680 grama krem sira
- 200 grama šećera
- 25 grama brašna
- 230 grama kiselog vrhnja
- 1 i pol žlica ekstrakta vanilije
- 4 velika jaja
- 135 grama mljevenog Orea (11-12 komada)
- 20 komada Orea (prepolovljenih)
Što trebate za prvu dekoraciju?
- 200 grama bijele čokolade
- 60 ml vrhnja za šlag
- narezani Oreo keksi
Što trebate za drugu dekoraciju?
- 240 ml vrhnja za šlag
- 60 grama šećera u prahu
- mala žlica ekstrakta vanilije
- Oreo keksi prerezani na pola
Kako se priprema?
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za pečenje (23 cm) obložite papirom za pečenje.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za biskvit, prebacite smjesu na lim za pečenje te pecite između 8 i 10 minuta. Ostavite je da se malo ohladi.
- Smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i nastavite s pripremom kreme.
- U velikoj zdjeli pomiješajte sir, šećer i brašno dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi dodajte kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i pomiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i lagano miješajte. U sve umiješajte i mrvice Oreo keksa.
- Trećinu smjese stavite na ispečenu koru (biskvit) i rasporedite ravnomjerno. Na kremu stavite polovicu prepolovljenih Orea. Dodajte još jednu trećinu kreme pa stavite ostatak prepolovljenih Orea. Dodajte ostatak smjese i ravnomjerno rasporedite.
- Okrugli lim stavite u veći lim za pečenje koji ste napunili vodom. Pecite cheesecake oko 1 sat i 20 minuta na 150 stupnjeva. Nakon tog vremena ugasite pećnicu, ali ostavite cheesecake unutra s polu otvorenim vratima pećnice još pola sata da se nastavi lagano peći.
- Cheesecake izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi barem šest sati (prvo na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku).
- Za pripremu dekoracije od čokolade - zagrijte slatko vrhnje i u njega ubacite bijelu čokoladu. Kuhajte oko 2-3 minute i stalno miješajte. Ostavite ganache da se malo ohladi te ga prelijte preko gotovog cheesecakea.
- Za pripremu dekoracije od šlaga - pomiješajte vrhnje za šlag i šećer u prahu u velikoj zdjeli, dok ne dobijete šlag. Stavite šlag na cheesecake (ukrasite po želji) te dodajte prepolovljene Oreo kekse. Prije posluživanja još malo ohladite u hladnjaku! Dobar tek!
Originalan recept pronađite na blogu Life, Love and Sugar.