Influenceri se kupaju u jezeru punom kemikalija: Sve za fotku

Olivia Rodrigo Instagram
Unatoč upozorenjima liječnika, neki će, nažalost, sve napraviti za dobru sliku na Instagramu.
Vidi originalni članak

Znamo da će influenceri napraviti apsolutno sve da bi im fotka na Instagramu izgledala perfektno i da bi im se uklopila na feed, no, ovo što sad neki influenceri rade nije pohvalno, nego samo jako glupo i opasno. 

Naime, sve više njih fotka se pored i u jezeru u Monte Nemeu, u španjolskoj regiji Galiciji, zato što izgleda super, voda je jako plava pa im je savršena za fotke, ali zapravo nisu ni svjesni da je to isto jezero skrivena bomba kemikalija. Doslovno. Ili jesu, ali si svejedno ugrožavaju zdravlje za lajkove.

Voda onečišćena kemikalijama

Naime, vividna plava boja vode nije takva zato što je čista, već je takva zbog onečišćenja opasnim kemikalijama. 

I dok se neki fotkaju samo pored jezera, što je i dalje nepreporučljivo, drugi najnormalnije ulaze u vodu kao da se apsolutno ništa ne događa. Mnogi su nakon čak i kratkog brčkanja u ovom jezeru morali zatražiti liječničku pomoć zbog bolova u želucu i nezgodnih osipa i žarenja kože.

Neki svjesno ugrožavaju zdravlje za fotku na Instagramu

Ovo je područje, danas napušteno, nekada bilo rudnik volframa, a u jezero, uz to, ulaze i otpadne tvorničke vode pa lokalne vlasti trenutno rade na tome da se limitira ili skroz zabrani pristup plažama na ovom jezeru. Jer, neki će ljudi, unatoč opasnosti, svjesno ugroziti zdravlje samo kako bi dobili dobru fotku. Stvarno.

Jedan je influencer, koji je par tjedana nakon osjetio posljedice ulaska u vodu jezera, za lokalne novine izjavio kako mu je "bilo malo loše, ali se svejedno isplatilo za fotku."

Liječnik Manuel Ferreiro rekao je kako nekoliko sekundi u vodi može uzrokovati tek osipe i žarenja kože, no, duže izlaganje može dovesti do ozbiljnijih problema.

Liječnici upozoravaju: Nemojte se kupati u ovoj vodi

"Ako se netko odluči okupati u jezero malo dulje, vjerojatne posljedice su iritativni problemi, upale očiju, iritacija sluznice oka te kože", objasnio je Ferreiro. "Ukoliko je pak riječ o zaista duljem kupanju ili netko slučajno proguta zagađenu vodu, javit će se probavni problemi, povraćanje i proljev", dodaje.

I dalje mislite da su fotke vrijedne? Naravno da nisu. No, ovo nije ni prvi ni zadnji puta da ljudi riskiraju zdravlje za dobar sadržaj na društvenim mrežama. I zato o tome treba pisati i govoriti, jer što više govorite, prije ćete ih uvjeriti da ovakve gluposti zaista nisu vrijedne lajkova na Instagramu.

Hej, pa uskoro možda ionako nitko neće vidjeti koliko lajkova imate... 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr