Instagram najavljuje povratak kronološkog feeda

Canva/Opinionstage
Instagram je prije nekoliko godina uveo veliku promjenu na svoj feed i od tada više nismo imali prilike gledati objave kronološkim redoslijedom, odnosno redoslijedom objavljivanja, već su nam se pojavljivale nasumično. No, čini se da bi se Instagram opet mogao vratiti na staro
Vidi originalni članak

Od kada postoji Instagram, sve objave koje su se nalazile na njegovoj početnoj stranci bile su prikazane kronološki, odnosno onako kako su bile objavljivane. No, prije nekoliko godina, Instagram je to odlučio promijeniti i objave su nam se prikazivale onako kako je to odlučio algoritam i s obzirom na broj lajkova i komentara.

To mnogim korisnicima nije odgovaralo i od tada svi, kao najveću manu Instagrama, navode to što se objave ne prikazuju kronološki i žele da se vrati takav način prikaza. Ove godine uprava Instagrama je odlučila poslušati želje svojih korisnika. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Adam Mosseri (@mosseri)

Naime, prošlog mjeseca su iz Mete (Facebook) najavili da će se na Instagram vratiti feed koji objave prikazuje kronološki, ali da nas na Instagramu očekuju još neke promjene, piše Her

"U budućnosti ćemo imati tri opcije na feedu koji se trenutno zove 'Home'", rekao je predsjednik Instagrama, Adam Mosseri. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Adam Mosseri (@mosseri)

"Prvu ćemo zvati 'Home' i to je Instagram kakvog poznajemo sada gdje Instagram rangira sadržaj prema tome koliko mislimo da je on zanimljiv pojedinom korisniku. Druge dvije opcije bit će 'Favorites' i 'Following'", rekao je. 

'Favorites' će prikazivati sadržaj samo onih osoba, odnosno profila koje mi odaberemo, a 'following' će kronološkim redom prikazivati sadržaj onih profila koje pratimo. 

"Važno mi je da se ljudi osjećaju dobro dok koriste ovu aplikaciju, a mislim da je davanje mogućnosti da sami prekroje Instagram u ono što njima odgovara - najbolji način za to", poručio je Mosseri. 

Što vi mislite o ovoj promjeni i nekim starim, a nekim novim opcijama?

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr