Iskoristi sezonu rajčica za pripremu domaće šalše
Evo recepta za pripremu prave domaće šalše
Sastojci:
- 4 kg rajčica
- 1 kg luka
- 2 dl maslinovog ulja
- sol
- papar
- šećer
- dodatno - svježe začinsko bilje - peršin, bosiljak, origano
Priprema:
Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.
Luk očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja, zatim dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.
Na ovaj temeljni recept možeš dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med.
Originalni recept možeš pronaći na portalu MissGastro.