Iskoristi sezonu rajčica za pripremu domaće šalše

canva
Evo recepta za pripremu prave domaće šalše
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 kg rajčica
  • 1 kg luka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • šećer
  • dodatno - svježe začinsko bilje - peršin, bosiljak, origano

Priprema:

Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.

Luk očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja, zatim dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.

Na ovaj temeljni recept možeš dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med.

Originalni recept možeš pronaći na portalu MissGastro.



 

Posjeti joomboos.24sata.hr