Prvi 10567 pregleda 06. srpnja 2024.

Iskoristi sezonu rajčica za pripremu domaće šalše

canva

Evo recepta za pripremu prave domaće šalše

Sastojci:

  • 4 kg rajčica
  • 1 kg luka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • šećer
  • dodatno - svježe začinsko bilje - peršin, bosiljak, origano

Priprema:

Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.

Luk očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja, zatim dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.

Na ovaj temeljni recept možeš dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med.

Originalni recept možeš pronaći na portalu MissGastro.



 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°