Isprobajte cheesecake s okusom pina colade!

canva
Ovaj desert, osim zanimljvog okusa, privlači činjenicom da se priprema brzo i jednostavno
Vidi originalni članak

Sastojci:

PODLOGA:

  • 250 g keksa
  • 50 g mljevenog kokosa
  • 125 rastopljenog maslaca

KREMA:

  • 1 mljevena želatina
  • 180 ml soka od ananasa
  • 1 šlag pjena
  • 100 ml ruma
  • 115 g šećera u prahu
  • 500 g mascarponea ili sirnog namaza
  • 250 ml gustog kokosovog mlijeka

DEKORACIJA:

  • Komadići ananasa
  • Kokosov čips

Priprema:

Pripremite okrugli kalup promjera 22-24 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.

U sjeckalici usitnite kekse pa im dodajte usitnjen kokos. Maslac stavite u lonac s debljim dnom te ga rastopite na vatri. Rastopljeni maslac odmah dodajte usitnjenim keksima i kokosovim mrvicama pa sve promiješajte kuhačom kako ne bi ostalo suhih dijelova. Podlogu od keksa stavite u pripremljen lim i utisnite dno.

Kremu pripremite tako što ćete prvo želatinu pomiješati s 5 žlica vode te ostaviti da nabubri.

U manjem loncu zagrijte polovicu soka od ananasa i rum, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Drugu polovicu soka od ananasa stavite u posudu, dodajte Dolcela šlag pjenu pa mikserom izradite oko 2 minute. Maknite s vatre i ostavite po strani.

U posudu stavite mascarpone, kokosovo mlijeko i šećer u prahu. Mikserom sve izradite. Dodajte tekućinu sa želatinom i smiksani šlag pa sve mikserom kratko povežite.

Smjesu nanesite na podlogu i ostavite da se hladi.

Ukrasite po želji i uživajte!

Originalni recept možete pronaći ovdje.

Posjeti joomboos.24sata.hr