Ovaj desert, osim zanimljvog okusa, privlači činjenicom da se priprema brzo i jednostavno
Sastojci:
PODLOGA:
- 250 g keksa
- 50 g mljevenog kokosa
- 125 rastopljenog maslaca
KREMA:
- 1 mljevena želatina
- 180 ml soka od ananasa
- 1 šlag pjena
- 100 ml ruma
- 115 g šećera u prahu
- 500 g mascarponea ili sirnog namaza
- 250 ml gustog kokosovog mlijeka
DEKORACIJA:
- Komadići ananasa
- Kokosov čips
Priprema:
Pripremite okrugli kalup promjera 22-24 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
U sjeckalici usitnite kekse pa im dodajte usitnjen kokos. Maslac stavite u lonac s debljim dnom te ga rastopite na vatri. Rastopljeni maslac odmah dodajte usitnjenim keksima i kokosovim mrvicama pa sve promiješajte kuhačom kako ne bi ostalo suhih dijelova. Podlogu od keksa stavite u pripremljen lim i utisnite dno.
Kremu pripremite tako što ćete prvo želatinu pomiješati s 5 žlica vode te ostaviti da nabubri.
U manjem loncu zagrijte polovicu soka od ananasa i rum, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Drugu polovicu soka od ananasa stavite u posudu, dodajte Dolcela šlag pjenu pa mikserom izradite oko 2 minute. Maknite s vatre i ostavite po strani.
U posudu stavite mascarpone, kokosovo mlijeko i šećer u prahu. Mikserom sve izradite. Dodajte tekućinu sa želatinom i smiksani šlag pa sve mikserom kratko povežite.
Smjesu nanesite na podlogu i ostavite da se hladi.
Ukrasite po želji i uživajte!
Originalni recept možete pronaći ovdje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.