Istraživanje otkrilo: Evo kada su žene najsretnije

Canva
Životni statusi, poput zaposlenja, braka ili roditeljstva, utječu na psihičko i fizičko stanje ljudi.
Vidi originalni članak

Iako žene danas rade više nego ikad, to ne znači da je biti zaposlena žena postalo lakše. Ne samo da se žene još uvijek moraju nositi s razlikom u plaćama između spolova, nego kulturne norme i rodni stereotipi također igraju ključnu ulogu u tome kako je biti zaposlena žena.

Članak iz 2015. u New York Timesu ispitao je učinke rada na žene u Sjedinjenim Državama, kao i što žene rade, a što ne. Studija je pokazala da se žene osjećaju bolje kada su nezaposlene.

Smatrale su da im se odnosi s drugima poboljšavaju kad ne rade, kao i njihovo zdravlje. Muškarci su, međutim, smatrali da s nezaposlenošću dolazi i pogoršanje zdravlja iz jednostavnog razloga - jer ne rade. Također smatraju da su njihovi odnosi s drugim ljudima patili kad su bili nezaposleni.

Muškarci, koji su odgajani da budu hranitelji, nisu sretni kada su nezaposleni, dok žene, koje su tradicionalno bile njegovateljice i domaćice, u većini slučajeva vole tu ulogu.

Žene se još uvijek bore da budu ravnopravne s muškarcima, a najsiromašnije zajednice, usprkos svojim najvećim naporima, nažalost još uvijek ne napreduju, piše YourTango.

Posjeti joomboos.24sata.hr