Prvi 2101 pregleda 15. studenoga 2023.

Istraživanje otkrilo: Evo kada su žene najsretnije

Canva

Životni statusi, poput zaposlenja, braka ili roditeljstva, utječu na psihičko i fizičko stanje ljudi.

Iako žene danas rade više nego ikad, to ne znači da je biti zaposlena žena postalo lakše. Ne samo da se žene još uvijek moraju nositi s razlikom u plaćama između spolova, nego kulturne norme i rodni stereotipi također igraju ključnu ulogu u tome kako je biti zaposlena žena.

 | Autor: Canva Canva

Članak iz 2015. u New York Timesu ispitao je učinke rada na žene u Sjedinjenim Državama, kao i što žene rade, a što ne. Studija je pokazala da se žene osjećaju bolje kada su nezaposlene.

Smatrale su da im se odnosi s drugima poboljšavaju kad ne rade, kao i njihovo zdravlje. Muškarci su, međutim, smatrali da s nezaposlenošću dolazi i pogoršanje zdravlja iz jednostavnog razloga - jer ne rade. Također smatraju da su njihovi odnosi s drugim ljudima patili kad su bili nezaposleni.

 | Autor: Canva Canva

Muškarci, koji su odgajani da budu hranitelji, nisu sretni kada su nezaposleni, dok žene, koje su tradicionalno bile njegovateljice i domaćice, u većini slučajeva vole tu ulogu.

Žene se još uvijek bore da budu ravnopravne s muškarcima, a najsiromašnije zajednice, usprkos svojim najvećim naporima, nažalost još uvijek ne napreduju, piše YourTango.

Tvoja reakcija?