Iz bakine riznice: Goveđa juha koja miriše na djetinjstvo

canva
Ova će vas juha zagrijati u hladnim zimskim danima
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 kg govedine s kostima (ramstek, leđa) ili koljenica
  • 3 srednje mrkve
  • 1 rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • stabljike peršina i celera
  • zeleni dio poriluka
  • korijen celera
  • korijen korabice
  • luk list kelja
  • list kupusa
  • 4-5 zrna papra
  • sol

Priprema:

Oprano meso stavite u mlaku vodu i čim voda zakipi, dodajte sol, očišćeno korjenasto povrće, nekoliko zrna papra i luk, koji ste prethodno popekli u tavici.

Nakon toga, dodajte list kupusa i kelja, grančicu celera i peršina pa poklopite.

Kad juha ponovo zakipi, smanjite temperaturu pa lagano kuhajte oko 2 sata.

Meso izvadite, juhu procijedite pa u nju ukuhajte domaće rezance.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr