Ova će vas juha zagrijati u hladnim zimskim danima
Sastojci:
- 1 kg govedine s kostima (ramstek, leđa) ili koljenica
- 3 srednje mrkve
- 1 rajčica
- 2 režnja češnjaka
- stabljike peršina i celera
- zeleni dio poriluka
- korijen celera
- korijen korabice
- luk list kelja
- list kupusa
- 4-5 zrna papra
- sol
Priprema:
Oprano meso stavite u mlaku vodu i čim voda zakipi, dodajte sol, očišćeno korjenasto povrće, nekoliko zrna papra i luk, koji ste prethodno popekli u tavici.
Nakon toga, dodajte list kupusa i kelja, grančicu celera i peršina pa poklopite.
Kad juha ponovo zakipi, smanjite temperaturu pa lagano kuhajte oko 2 sata.
Meso izvadite, juhu procijedite pa u nju ukuhajte domaće rezance.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.