Iz katoličke škole izbacili knjige o Harryju Potteru: Evo zašto

pexels
Knjige je izbacio velečasni jer smatra da sadrže previše kletvi i magije. Objasnio je kako se prije toga konzultirao s Vatikanom i nekoliko egzorcista.
Vidi originalni članak

Planetarno popularni serijal knjiga 'Harry Potter', autorice J.K. Rowling, uklonili su iz knjižnice katoličke škole St. Edward u Tennesseeju u SAD-u. Velečasni Dan Reehill smatra da im nije mjesto ondje jer sadrže psovke i magiju, javlja Complex.

Velečasni je poslao mail roditeljima učenika 

"Ove knjige predstavljaju magiju kao dobro i zlo, što je zapravo obmana.  Kletve i čarolije o kojima govore su stvarne pa čovjek koji ih izgovara riskira jer može prizvati zlo koje bi se u njemu moglo nastaniti."

Priznao je kako odluku nije donio sam, već se konzultirao s Vatikanom i egzorcistima diljem SAD-a. 

"Svaki svećenik ima pravo donositi odluke koje se tiču njegove župne crkve", objasnila je Rebecca Hammel, nadzornica škola koje se nalaze pod biskupijom Nashville.

Djeci ne mogu zabraniti čitanje

Iako se knjige više ne nalaze u knjižnici, Hammel smatra da ne mogu zabraniti čitanje knjiga koje su roditelji dopustili čitati svojoj djeci. Rekla je kako oni ne žele cenzurirati sadržaj, već samo izdvojiti onaj koji je podoban dječjoj dobi.

Fanovi misle da je ova odluka o izbacivanju knjiga o malome čarobnjaku bizarna.

A što vi mislite o ovoj odluci?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr