Prvi 1846 pregleda 04. rujna 2019.

Iz katoličke škole izbacili knjige o Harryju Potteru: Evo zašto

pexels

Knjige je izbacio velečasni jer smatra da sadrže previše kletvi i magije. Objasnio je kako se prije toga konzultirao s Vatikanom i nekoliko egzorcista.

Planetarno popularni serijal knjiga 'Harry Potter', autorice J.K. Rowling, uklonili su iz knjižnice katoličke škole St. Edward u Tennesseeju u SAD-u. Velečasni Dan Reehill smatra da im nije mjesto ondje jer sadrže psovke i magiju, javlja Complex.

 | Autor: canal_nerdoo/Instagram canal_nerdoo/Instagram

Velečasni je poslao mail roditeljima učenika 

"Ove knjige predstavljaju magiju kao dobro i zlo, što je zapravo obmana.  Kletve i čarolije o kojima govore su stvarne pa čovjek koji ih izgovara riskira jer može prizvati zlo koje bi se u njemu moglo nastaniti."

Priznao je kako odluku nije donio sam, već se konzultirao s Vatikanom i egzorcistima diljem SAD-a. 

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

"Svaki svećenik ima pravo donositi odluke koje se tiču njegove župne crkve", objasnila je Rebecca Hammel, nadzornica škola koje se nalaze pod biskupijom Nashville.

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Djeci ne mogu zabraniti čitanje

Iako se knjige više ne nalaze u knjižnici, Hammel smatra da ne mogu zabraniti čitanje knjiga koje su roditelji dopustili čitati svojoj djeci. Rekla je kako oni ne žele cenzurirati sadržaj, već samo izdvojiti onaj koji je podoban dječjoj dobi.

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Fanovi misle da je ova odluka o izbacivanju knjiga o malome čarobnjaku bizarna.

A što vi mislite o ovoj odluci?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tihacca

    Pa da...tko treba lijepu čaroliju kad možemo imati boga koji je propovijedao oko za oko, zub za zub, koji je testirao ljubav nagovorom na ubojstvo vlastitog djeteta, koji "kaže" da ćeš u pakao za sve vjeke vjekova ako nisi točno ... prikaži još!
  • Megyx

    Stvarno pametno, svaka cast! U potpunosti se slazem s velecasnijem👏👏👌💪🙏