Izokrenuti kolač s bananama - slastica za svaki dan!
Sastojci:
TIJESTO:
- 120 g omekšalog maslaca
- 3 žličice praška za pecivo
- 250 g glatkog brašna
- 300 g šećera
- 3 veća jaja
- 150 ml kiselog vrhnja
- Žličica cimeta
- Prstohvat soli
NADJEV:
- 80 g maslaca
- 150 g muscovado šećera
- Žličica ekstrakta vanilije
- 4 velike banane
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tortu obloži papirom za pečenje.
Pomiješaj muscovado šećer i maslac pa ih kuhaj na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Makni s vatre pa umiješaj ekstrakt vanilije.
Banane oguli i nareži po dužini. Izlij karamel u kalup za torte pa po dnu rasporedi narezane banane.
Izmiksaj šećer s maslacem pa dodaj jedno po jedno jaje i kiselo vrhnje. Na kraju dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom te prstohvat soli.
Gotovu smjesu prelij preko banana i stavi u zagrijanu pećnicu.
Peci otprilike sat vremena, ali redovito provjeravaj. Ako primijetiš da smjesa brzo tamni, pokrij aluminijskom folijom. Čačkalicom isprobaj je li kolač pečen.
Reži tek kada se dobro ohladi i uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.