Prvi 1718 pregleda 06. lipnja 2023.

Izokrenuti kolač s bananama - slastica za svaki dan!

Canva

Ako vam se jede nešto slazko, a nemate puno vremena za pripremu, onda je ovo kolač za vas!

Sastojci:

TIJESTO:

  • 120 g omekšalog maslaca
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 250 g glatkog brašna
  • 300 g šećera
  • 3 veća jaja
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • Žličica cimeta
  • Prstohvat soli

NADJEV:

  • 80 g maslaca
  • 150 g muscovado šećera
  • Žličica ekstrakta vanilije
  • 4 velike banane

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tortu obloži papirom za pečenje.

Pomiješaj muscovado šećer i maslac pa ih kuhaj na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Makni s vatre pa umiješaj ekstrakt vanilije.

Banane oguli i nareži po dužini. Izlij karamel u kalup za torte pa po dnu rasporedi narezane banane.

Izmiksaj šećer s maslacem pa dodaj jedno po jedno jaje i kiselo vrhnje. Na kraju dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom te prstohvat soli. 

Gotovu smjesu prelij preko banana i stavi u zagrijanu pećnicu.

Peci otprilike sat vremena, ali redovito provjeravaj. Ako primijetiš da smjesa brzo tamni, pokrij aluminijskom folijom. Čačkalicom isprobaj je li kolač pečen.

Reži tek kada se dobro ohladi i uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°