Jako brzo, jako fino: Pita od tikvica
Jednostavna pita s tikvicama koja se priprema s tek nekoliko sastojaka
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- žličica praška za pecivo
- 2 mlada luka
- parmezan
- peršin
- sol, papar
Priprema:
Tikvice naribaj, posoli i pusti da odstoje 20 minuta. Nakon toga iz njih iscijedi višak tekućine.
U posudi pomiješaj kiselo vrhnje, jaja, sol, papar, sitno nasjeckani peršin i dio parmezana. U mokre sastojke dodaj brašno i prašak za pecivo pa još jednom sve dobro promiješaj.
Dodaj sitno nasjeckani mladi luk i ocijeđene tikvice. Promiješaj.
Kalup za pečenje premaži maslacem pa u njega prebaci smjesu za pitu od tikvica. Peci na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi zlaćanu boju.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!