Jednostavna pita s tikvicama koja se priprema s tek nekoliko sastojaka
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- žličica praška za pecivo
- 2 mlada luka
- parmezan
- peršin
- sol, papar
Priprema:
Tikvice naribaj, posoli i pusti da odstoje 20 minuta. Nakon toga iz njih iscijedi višak tekućine.
U posudi pomiješaj kiselo vrhnje, jaja, sol, papar, sitno nasjeckani peršin i dio parmezana. U mokre sastojke dodaj brašno i prašak za pecivo pa još jednom sve dobro promiješaj.
Dodaj sitno nasjeckani mladi luk i ocijeđene tikvice. Promiješaj.
Kalup za pečenje premaži maslacem pa u njega prebaci smjesu za pitu od tikvica. Peci na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi zlaćanu boju.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.