Jedna škola, bezbroj mogućnosti. Koji je tvoj izbor?

gaudeaums
Gaudeamus nudi posebno iskustvo srednjoškolskog obrazovanja. Zašto? Uvjerite se sami!
Vidi originalni članak

Brza profesionalna orijentacija

Svakom učeniku pristupa se individualno, a cilj je već tijekom prve godine školovanja u Gaudeamusu doći do onoga što učenika zanima te odabrati izborne i kreativne predmete uz pomoć aplikacije i mentora. U sljedećim koracima se kroz projekte i praktičnu nastavu radi na usvajanju vještina potrebnih za daljnji profesionalni razvoj učenika. Osim toga, u Gaudeamusu nema stresnog učenja napamet, već su razumijevanje i povezivanje, odnosno koreliranje, tajna uspješnih učenika ove škole, a kasnije radnika ili poslodavaca.

Uspješni sportaši

Znamo da profi sportašima nije lako, a da im je škola jako važna. Imajući to na umu, sportašima omogućujemo kasniji dolazak i raniji odlazak sa nastave kako bi mogli trenirati 2 do 3 puta dnevno. Zahvaljujući našem rasporedu, sustavu mentorstva i konzultacijama sportaši u Gaudeamusu uspješno usklađuju sportske i školske obaveze. Jedan od mnogih uspješnih sportaša škole je i nogometaš Toni Fruk, koji je uspješno završio 4. razred i položio državnu maturu – istovremeno igrajući za Fiorentinu!

Film i poljoprivreda

Iako rođeni na isti dan, blizanci Ivor i Svebor Romulić pronašli su se u vrlo različitim područjima! Dok se Ivor posvetio ekološkoj poljoprivredi, Svebora zanimaju video i fotografija. Obojica razvijaju svoja znanja i vještine kroz različite školske projekte, dok im individualni pristup omogućava da se i tijekom školskog tjedna posvete svojim interesima i ono što vole povežu sa svojim kreativnim predmetima.

Umjetnost i škola

Ida Antunović, učenica 3. razreda gimnazije Gaudeamus ujedno je i učenica srednje glazbene škole. Ova svestrana mlada djevojka uz dvije srednje škole uspješno pronalazi vrijeme i za svoje druge interese – manekenstvo i režiju. „Upravo snimam kratkometražni animirani film stop frame animacijom te sama mogu odrediti kada ću pisati ispite u školi kako bih se mogla posvetiti filmu.“

A jeste li znali da iz GiGe izlaze i INFLUENCERI?

Preko Gaudeamusa do najprestižnijeg sveučilišta na svijetu

Jakov Mlinarević ostvario je stipendiju na UCL sveučilištu u Londonu, koje je jedno od 5 najboljih svjetskih sveučilišta. "Smjer koji sam odabrao i upisao jest znanstvena arheologija, a najkorisnija stvar koju sam ponio iz Gaudeamusa je uvježbanost u pisanju eseja."

Internet nastava

Putem za to namijenjene online platforme, Loops-a, u Gaudeamusu se jednom do dvaput tjedno izvodi Internet nastava. Učenici školske sate tako mogu provoditi u svom omiljenom okruženju te zahvaljujući komunikaciji sa profesorima u realnom vremenu riješiti sve nejasnoće vezano za gradivo.

Stipendija i mobitel

I ove se godine možeš prijaviti za stipendiju u najboljoj školi u Hrvatskoj! Prijava je vrlo jednostavna, samo se trebaš javiti na stipendija@gaudeamus.hr i pričekati daljnje upute. Kako bi stvar bila još bolja, ove će godine dobitnik četverogodišnje stipendije u Gaudeamusu biti nagrađen i mobitelom po izboru!

Budi svoj, budi GiGa!

Posjeti joomboos.24sata.hr