Jednostavan, brz i pun okusa: Pureći chili

Canva
Ovo će vas jelo oduševiti na prvi griz
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 180 g fara
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 750 ml vode
  • žlica maslinovog ulja
  • pola glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 jalapeño papričice
  • 450 g purećeg mljevenog mesa
  • 400 g crnog graha iz konzerve
  • 2 žlice ancho chilija u prahu
  • 2 žlice chilija u prahu
  • žličica kumina
  • žličica soli
  • šalica umaka od rajčice
  • 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • kiselo vrhnje
  • naribani sir
  • mladi luk
  • tortilja čips

Priprema:

U malom loncu zakuhaj pileći temeljac sa 1 šalicom vode. Dodaj faro, poklopi i smanji vatru na lagano vrenje. Kuhaj oko 20 minuta ili dok faro (ili zamjena - kvinoja ili smeđa riže) ne upije svu tekućinu i postane mekana.

Dok se faro kuha, ugrij maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, češnjak i mljevene svježe jalapeño papričice, i prži 1-2 minute dok ne zamiriše, pazeći da češnjak ne zagori.

Dodaj mljevenu puretinu i dinstaj dalje dok ne porumeni i dok se meso ne razmrvi na sitne komade. Ubaci crni grah, ancho čili prah, čili prah, kumin, sol i umak od rajčice te miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.

Dodaj zgnječene rajčice iz konzerve i preostalu vodu, koliko je potrebno da dobiješ željenu gustoću. Ostavi da lagano kuha još nekoliko minuta dok se sve lijepo ne sjedini.

Na kraju, dodaj kuhani faro u čili i dobro promiješaj. Posluži s topinzima poput kiselog vrhnja, naribanog sira, nasjeckanog mladog luka i hrskavog tortilja čipsa. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr